dilluns, 30 de novembre del 2009

Tim Burton

Timothy William Burton, conegut com Tim Burton, és un director, productor, escriptor i dissenyador nord-americà, nascut a Califòrnia el 25 d'agost de 1958. La majoria de les seves pel·lícules s'han caracteritzat per la presència de mons imaginaris on solen estar presents elements gòtics i foscs, els protagonistes dels quals solen ser éssers inadaptados i enigmàtics.

Això es veu en pel·lícules com Batman i Malson abans de Nadal, aquesta última va ser produïda per ell. Va adquirir gran fama al dirigir, entre els quals es troben Eduardo Manostijeras i Charlie i la fàbrica de xocolata. Des que va dirigir el seu primer llargmetratge (La gran aventura de Pee-Wee) en 1985, ha passat a dirigir i produir nombroses pel·lícules, algunes d'elles han estat notablement premiades. Amb Corpse Bride va ser candidat a l'Óscar a la millor pel·lícula d'animació en 2006.

Sovint treballa amb el seu amic íntim Johnny Depp, el músic Danny Elfman i la seva companya sentimental Helena Bonham Carter. La seva pel·lícula més recent estrenada a Espanya ha estat Sweeney Todd. El barber demoníac del carrer Fleet (2007), amb la qual va obtenir el Globus d'Or a la millor pel·lícula - Comèdia o musical. Els seus pròxims projectes són la pel·lícula animada d'acció i fantasia 9, que es va estrenar el 9 de setembre de 2009 en Estats Units, i Alice in Wonderland, que s'estrenarà el 10 de març de 2010.

Videos

http://www.youtube.com/watch?v=uqxwZMWWsYg

http://www.youtube.com/watch?v=n0zkFo3IkcY (video relacionat amb Poe)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada